Secretaris

Michael Meelhuysen

  Geboren te  's-Hertogenbosch
  Werkzaam als Sr. Sales Accountmanager bij een IT bedrijf.
  De reden dat ik deel uit maak van dit bestuur is o.a. gelegen in het feit dat ik elk initiatief met passie en enthousiasme ondersteun dat ondernomen
  wordt om onze ‘Indische cultuur’ in Nederland te eren, niet te vergeten en in stand te houden.

  Want ik heb gemerkt dat in de afgelopen jaren die ‘Indische cultuur’ langzaam aan het verdwijnen is, met name vooral omdat onze 2e (mijn
  grootouders) en 3de generatie helaas ook steeds kleiner wordt.
  Van dichtbij heb ik gezien en gevoeld wat mijn grootouders en ouders hebben moeten doorstaan tot het moment dat zij voorgoed hun ogen sloten.
  En dat mag nimmer vergeten worden. Dat is de belangrijkste reden voor mij geweest om naast de oprichting van mijn eigen community
  ‘Satu Bangsa’ ook het initiatief van mijn oom, Roy Meelhuysen, volledig te ondersteunen.

  Mijn boodschap:
  
"Jangan lupa” (om niet te vergeten ..)

Via mijn eigen community ‘Satu Bangsa’ en ‘Stichting Indisch Gedenkteken Eindhoven’ probeer ik de 4e generatie Indische Nederlanders (waartoe ik ook behoor) de boodschap mee te geven dat zij nooit mogen vergeten wat er is gebeurd en wat onze grootouders hebben meegemaakt.
De vele interessante en spannende maar vaak ook verdrietige verhalen van mijn Opa’s en Oma’s, waar ik altijd met gespitste oren naar luisterde, het Indië van toen waar zij zo’n enorme heimwee naar hadden, de heerlijke (krontjong) muziek waar zij graag naar luisterden, de zondagen waarop de familie bij Opa en Oma altijd samenkwam en uiteraard het genieten van het heerlijke eten, die aspecten mogen we niet vergeten maar zeker wel doorgeven aan onze jongeren.
Zij, onze grootouders, die veel ontberingen hebben moeten doorstaan, vele offers hebben moeten brengen, fysiek maar vooral mentaal veel hebben geleden, hebben onze ouders gebracht tot waar ze nu staan in het leven en wat zij hebben bereikt. Dat mogen wij nooit vergeten!

Zodra onze zonen wat ouder zijn zal ik ook hen vertellen waar we vandaan zijn gekomen en de boodschap overbrengen dat zij nooit mogen vergeten wat hun overgrootouders hebben meegemaakt.

Contactgegevens

Contact adres: Esperenkamp 10. 5632 PX, Eindhoven

RSIN : 862 385 957

KvK nr : 822 307 22

Ons rekeningnummer:

NL56 INGB 0106 0900 45 t.n.v. Stichting Indisch & Moluks Gedenkteken Eindhoven

ANBI